Wednesday, December 15, 2010

Still hoping

dear..
To ...:still hoping..masih ada lagikah?
Act Td baru lepas menonton korean drama.haish.xde subtitle plak tu..maen redah je n maen guess je mksud dye..act,cte tu xde subs sbb newly added means currently on air..later on ade la subs dye,tp lmbt sket la..akibat tidak sabar akhirnya saya menonton cite mary stayed out all night dengan hanya meneka maksud sahaja..so weird of me rite?haha.okeh la..da lewat.selamat malam semua:) BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Friday, December 10, 2010

autumn says goodbye

its already the end of the autumn..i guess..haha..ye la this is my first time experienced all those four seasons..^^anyway,i really enjoyed the 4 seasons country..some maybe said that it is quite a troublesome for you to live in 4 country seasons.it is because you need to prepare variety of clothes in order to fit yourself with the season,and also taking bath once a day,etc...as for me, sometimes i do complaint too..but i realized that we, human being will never appreciate and thankful on what we have,what we got,what we experienced and etc..so,from now on,marilah kita sama2 mensyukuri nikmat yang Allah beri kepada kita:)..
as autumn says goodbye,then here it comes mrs winter..hehe..ouh,how am i going to deal with this extreme weather outside..huhu..even right now, i rarely go to the kitchen to cook meal..haiyaa..but the fact is my stomach always keep calling for food..at one point ive to go to cook for some meal jugak,because i cant no longer be able to bear with that situation..haha.there is an old saying which says that "breakfast like a king,lunch like a prince,dine like a pauper",from my point of view it means that when you are having breakfast you should take meal that contains much more calories as you are going to start your day,and in order to refuel your energy.and it will also leaves you energetic through out your day^^.and then lunch..lunch is also important as you need energy for the evening session..and here comes the dinner..why do we have to have dinner like beggars??perhaps at night we are in the relax mood and we didnt do much activities  so our body doesnt need much energy like in the morning session..ryte??but for me right now,i really cant follow this saying.hahha..i always feel hungry..haiyaa.. ive heard that seniors say that during cold season it is a common phenomenon when you are always hungry 24 hours..and plus your stomach craving for food and make an unexpected sound..MALU.huhu.ive experienced this..first > while i was in the elevator with my lecturer and also my classmate which majority are MALE student, and the second one is during robot class..haha..sometimes  even when i am about  to sleep,i still feel hungry..haishhh..but i ignored and continue my sleep..hehe^_^..now..as conclusion.whenever you feel hungry just feed yourself..makan je..hehe..it is for your own sake too:))
here some pics of autumn




okee till then.
luv:sohair kausar

Tuesday, November 30, 2010

kadai yang perlu dilengkapkan

inilah kadainye.seperti dibawah.

"once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 5 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."
kadai ini telah diberi oleh cik nabila.need to write 25 random things.haha..as for me,quite lil bit difficult,especially when you want to write about yourself.but this kadai really interesting.sugoku omoshirokatta..lets start..
1)sy suke merancang:)baru nmpk teratur,we can aim something vividly n everything will goes smoothly without no problems:)xkire la pape keje pun.even keje tu is the simplest things.kalau condition homework,saya akan cuba memahami terlebih dahulu,xkisah la sama ada saya boleh melengkapkan ke x homework tersebut,tp yg penting bagi diri saya adalah memahami isi kandungan homework yang ditanya.
2)sy xboleh nk marah orang..kalau orang tu buat teruk macam mne pun,still xleh nk marah..huhu..tp kalau org ade masalah nk jmpe face to face im on je:)
3)saya memilih dalam bab makanan,saya sangat sukakan ayam goreng,sbb dye x nampak mentah.saya boleh je nk mkn ayam yg x bergoreng,tp tgk jugak sape si pemasak tu..hehehe..contohnya mama saya ke,close friend ke.
4)saya suka roti:)..pape jenis roti:)
5)sgt suke mkn seafood..
6)part plg ptng sy suke makan gune fork n spoon,jadi bile kuar lunch or mkn dgn nabila,sy akn mntak dye buangkan kulit udang ke,buang tulang ikan ke..heheheh..sian bila..
7)love city very much..because each of them got the art value.so i really don't mind at all to those like to laugh at me, they said like u haven't see the city for such a long time..and its not really about the city that i like,i really like to see the building's design itself..and i like that part very much eventhough i'm not an architecture student.
8)agak boros.huhu..xtahu la nk ckp mcm mne..tp skrg da mula menabung untuk masa hadapan:)
9)suke tegakkan bnde yg btul n confirmed sy tahu..mcm klu de word yg org tu salah sebut sy gtau dye word yg btul..n bile org tu mcm xyakin sy akn cari proof sampai dye tahu bnde yg btul..huhu..mcm nmpk sedikit pemaksaan tp sy xsuke org tahu bnde yg salah..huhuhu.
10)suke mengemas rumah:)hahaha..bajet je ni.sgt rimas kalau brg2 bersepah sy akn kemaskan tanpa disuruh n will do it willingly,tp tgk keadaan jugak,if sy je buat agak melampau disitu sbb da stay together,they should sedar mnde2 mcm ni.^^
11)love window shopping.will take a look at the thing first, that is always in my head,then will come back another time to buy it..biase kalau da suke sy beli je:)
12)sy tiada warna kesukaan..sbb bagi sy warna melambangkan mood seseorang dan juga perlu disesuaikan dgn tmpat event dan mase:)..i think this phrase is true enough ryte??when im really happy ill buy things which has fancy accessories:)and when i want to choose any baju really need to take on any account on time date and venue or any events..
13)sy suke tgk tv n dgr radio:)berita.drama.movies and sume yg de kt tv la..hehe..skrg kt nihon stay kt umh sorng2 n tv pn xde,jd sy suke bukak radio online,baru nmpak mcm hidup sktet umah sy yg sunyi ni..
14)sy xleh tgk video2 yg menakutkan kalau tgh sorng2..huhu..
15)sy suke bce novel,buku cerita,pape bahan bacaan online..but not hiburan and artist gossip..really hate this type of news..durh.
16)masak?hahah..jarang sekali.sbb xde mood nk mkn ..bile dtg mood,  sy akan masak best2.hahha..perasan je ni.
17)lame lagi nk yg ke 25.ape lagi eh?sy sgt suke kan perbincangan ketika belajar.lepas da paham tu,sy akan revised balek supaya lagi faham:)
18)xtahan sejuk:(
19)sgt suke BUNGA..hehe..esp fresh flowers..hehe
20)terlalu bnyk peristiwa yg berlaku dlm hdup ni,menjadikan diri ini lebih berhati2.:)
21)i like mr CHOCS:)cadbury,whoa,,sedap:)mknn lagi kn..hahaha
22)bile da masuk musim sejuk,baju yg dijemur di ampaian sebenanye da kering,tp bile kite sentuh dgn tgn rse mcm belum kering lagi kn,,so SOLUTION nye is longgokkan baju depan heater..haha..bile da agak panas baru lipat masuk oshiire..^^
23)lagu?haha.. all genres fix myself.xkire la pop,jazz ke pape ke.hehe..but not heavy rock or metal rock ke pape yg org nyanyi mcm terjerit2 tu..bingit telingo den dgr..hehe.
24)ouhh..ape lagi nk tulis..haa..xsuke ckp xboleh selagi tak try..and selalu berpesan pada diri jgn pandang rendah diri akan kebolehan diri sendiri..its not about to boast about yourself ke ape..but its really motivated yourself ..
25)i like to travel:)every time got the chance to travel jauh2,sgt excited to go there.sbb mase otw tu boleh tgk pemandangan..hehehe.whoaa..best2..sbb tu nk kan org jauh^^lol..hahaha..


Saturday, November 20, 2010

selamat pagi

selamat pagi semua.
Hari ini merupakan hari sabtu,20/11 which means duit scholarship da masuk..hahaha..what am i ramblng about..not really about money.hehehe..saya tidak lagi boleh berseronok.cukup!huhu..test berderet2 kate jee rakan sadaigaku saya..mmg betul..sedang asyik memikirkan nak menulis idea,sy terdengar takbir di radio online ni..wahahaha...subahanallah.rase macam nak menangis pun ade bile dengar takbir raya ni..entahla,saya paling suke dgr takbir ni..bile raya je,saya la yg paling beria2 nk dgr takbir xkisah la either kat tv or radio..sbb tu sy suke mereport kepada jee dan ain bila saya dapat dgr takbir pada hari itu..bukan kerana apa,saya cume berasa sangat excited..this excitement cant stop me from telling u guys bout what am i feeling right now..huhuhu..semalam terasa sangat bersemangat nak stat blaja for the upcoming test on 26 and 29th ni..tapi hanya mampu betahan sekejap sahaja..kerana apa?haha..saya terasa sangat penat setelah seharian berjalan bersama jee dan ain diドイツの森yg terletak di daerah okayama.hehe.cantik sangat pemandangan disitu..subahnallah.perjalanan ke sana hanya memakan masa selama 1 jam lebih.dan bayaran masuk adalah untuk 大人 800 yen desu..hehehe.and yesterday berlaku perkara yang tidak disangka-sangka..saya telah terbeli 焼き芋(ubi bakar)=300 yen untuk sebiji ubi..wahaha..xsangka telah terbazir duit disitu..sudah2..saya ingin berjimat-cermat mulai sekarang.Allah tidak suka orang yang boros.seperti yand disebut didalam Al-Quran:
Surah Al-Isra ayat 26-27.
(17:26)Dan berikanlah kepada kerabatmu dan orang miskin serta orang musafir akan haknya masing-masing dan janganlah engkau membelanjakan hartamu dengan boros yang melampau.
(17:27)Sesungguhnya orang-orang yang boros itu adalah saudara-saudara Syaitan,sedang Syaitan itu pula adalah makhluk yang sangat kufur kepada Tuhannya.
sudah jelas seperti yang dijelaskan dalamAl-Quran Allah benar-benar menegah kita daripada bersifat boros.Boros ini seperti yang kita fahami adalah membelanjakan wang keatas benda yang bukan kerpeluan kita tetapi hanya mengikuti hawa nafsu kita yang inginkan semua benda yang diimpikan.Dan siapa yang boros dia adalah saudara-saudara syaitan.Ya Allah jauhilah hambamu ini daripada sifat boros.
agak panjang lebar post this time.hehehe..semoga kita mendapat iktibar daripada ayat (17:26-27) seperti yang telah dinyatakn dalam Al-Quran.
till my finger meet this keyboard again..hehehe..ill write more..and oops ive promised with nabila to write about myself here..ill write next time iA..till then.
luv;sohair kausar

Wednesday, October 27, 2010

jom belajar

mari belajar:)

Tuesday, October 19, 2010

time is precious

time is precious!

Ever heard bout this phrase?im very sure you've heard about this phrase..yeap.no doubt..true enough..time is golden..in my point of view,time is running very fast and will not waiting for us..so we ourselves have to to chase for the time.for example when you want to study or doing anything beneficial for yourself you should do it without procrastinating so that we can spend the time wisely..
"..Maka kami perkenankan doanya dan Kami anugerahkan kepadanya (Nabi Zakaria) Yahya dan Kami jadikan isterinya dapat mengandung.Sesungguhnya mereka adalah orang-orang yang selalu bersegera dalam (mengerjakan) perbuatan-perbuatan yang baik dan mereka berdoa kepada Kami dengan harap dan cemas.Dan mereka adalah orang-orang yang kusyuk kepada Kami."
    [Surah al-Anbiya:90]
everything changes due to the time that we've used before..if we used the time with the right way and sesuai with ajaran agama iAllah we will be satisfied on what we have done before..so same goes to this situation,nowadays people think that they should fully change and start to pray and else when their ages become very2 old..hurmm..this is not the right way..we should changed this type of thinking..we should be a muslim all the time..not just from a title as a muslim but Islam should be practiced along in our lifestyle.
(3:102) Wahai orang-orang yang beriman!bertakwalah kepada Allah sebenar-benar takwa kepada-Nya dan janganlah kamu mati kecuali dalam keadaan muslim.

actually,tibe2 bersemangat sangat nk update this blog.hehehe..and as a reminder to myself too.
with luv............

Monday, October 18, 2010

late night

guess???why i cant sleep tonight?its because im typing this blog lol...just now i skyped twice..first session with mama and abah..hold on for a while because i was going outside to throw the garbage at the provided place..then ain,jee and i were chitchatting for almost 2 hours i guess>>hehe..it always turned out to be a happy situtaion when we sitting together and talking each other..interesting right??how wonderful i am to have such friends like them..around 11.30pm ain and i went back to our home..i continued skype for the second session with abah..but just a short chatting to just say goodnight..heheh..he asked me to sleep early so that i can wake up early in the morning and do my revision or anything else....haha..sorry abah...i cant sleep right now.so i jumped over my laptop and updated my blog..hehehe..till then i wrote..gudnyte everbody..ill write more.


with luv........

Tuesday, September 28, 2010

hankou o wasureta

mata ka?hankou wo wasureta?hurmm..again..i forgot to bring my hankou along to u today..we have to registered and confirmed the subject  that weve decided to study by using hankou..so tomorrow got to go to u settle this thing..currently im doing nothing here as my first class will be the intro for each subject that we've taken..as usual,as intro we will not given any homework by sensei...i just watch the movies and dramas..nothing to do..hehehe..till then..ill write more...
with luv:............

Sunday, September 26, 2010

howdy doo!!

hurmm..its been a while since Ive not updated anything here..:)feeling like to give up in order to continue this blog..hehehe...
16/8-18/9>>go back to malaysia..from narita to kl..reached at klia bout 6.45 pm.hv to wait with my friend ain to break our fast since it was ramadhan month...we chitchatting n bout 8.30pm i got to check in to penang..at 9.15 i took my flight from klia to penang airport...at home, i was helping out mama to do biskut raya..n tidy up each corner  of my house..hehehe...thn hv some shopping..bought new handbag,clothes n sorts...waiting for my siblings to back home from their school and college..i love when my siblings were here,home..at night we will shared our stories regarding our own life at new different places n people..so there,a lot to be told..what an awesome,coz u can gathered with your siblings n shared stories...on the first syawal we celebrated raya together..2nd syawal we went back to kampung..stayed overnight there for 2days 1 night..then,we came back home..we were preparing our holiday to Fraser hill..wow..i told u.. Fraser hill was the best place to be visited..but i cant stand with its road..it was because to build a road at hill,u hv to follow its spring shape of the hill..when i went up and down from fraser hill i felt dizzy and vomit out everything in my stomach..wheww..on the 18  we went to klia hotel..and stayed there..and my family sent me at 9.00 pm at klia..thn i checked in n waiting for my flight to kansai airport..what a sad moment:(((
20/9>> we planned to go to university to register our subjects that we want to take for this semester..but thn..that day was a holiday..
21/9>>we went to u again,,and this time we have to meet our tutor or lecturer in charge of us,nishimura sensei to guide us in registration the subjects..unfortunately,he wasn't there.so,we decided to meet the people work at the engineering faculty office..she helped us..but still tomorrow we hv to meet nishimura sensei again..
22/9>>alhamdulillah.. we've finally met him..and we registered 5 subjects for this sem..
1)ロボット工学
2)電気エネルギー伝送工学
3)電子デバイス
4)パワーエレコロニクス
5)コンピュタネットワク
finally ,the class has begin for final sem of my 3rd year..i always pray to Allah that everything will be fine..i do hope that i will be able to overcome any probs during studying for this final sem...ill write more next time..
with luv..

Saturday, July 24, 2010

ukhwah islamiyyah~


7 cara menangkis virus ukhwah
Seperti yang kita ketahui iblis dan syaitan tidak pernah leka untuk memecahbelahkan umat nabi Adam A.S.kita  dikurniakan Allah akal untuk berfikir,jadilah gunakanlah akal tersebut sepenuhnya.Kajilah dengan mata hati untuk elakkan virus ukhwah tersebut merebak ke dalam diri kita dan sahabat-sahabat kita yang lain.
Dalam surah Al-Hujurat Allah memaparkan 7 sikap atau cara bagi kita untuk menghadapi serangan virus ukhwah yang akan menghancurkan saff ukhwah yang telah terbina.
1)Tabayyun
Tabayyun bererti  mencari bukti penjelasan dalam setiap maklumat  dan mencari bukti bagi setiap kebenaran informasi yang diterima. Allah swt berfirman: "Wahai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasiq membawa berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu." (QS 49:6) 
***fasik-orang islam yang tahu perihal hukum2  tetapi tetap melanggari apa yang dilarang oleh Allah.mereka ini dipanggil A’si.
 2)'Adamus Sukhriyyah, ertinya tidak memperolok-olokkan orang atau kelompok lain. Firman Allah swt: "Wahai orang-orang yang beriman janganlah satu kaum memperolok-olokkan kaum yang lain (karena) boleh jadi mereka (yang diperolok-olokkan) lebih baik dari mereka (yang memperolok-olokkan)." (QS 49:11). Mampukah kita untuk meninggalkan tradisi sukhriyyah dan perasaan ana khairun minhu (saya lebih baik daripadanya), yaitu perasaan 'sombong' seperti yang dimiliki iblis? Inilah persoalan yang perlu ditanya pada diri.
***perolok-mencemuh/merendah2kan orang lain

3) ‘Adamul Lamz
Tidak mencela orang lain. Ini ditegaskan dengan firman-Nya: 'Dan janganlah kamu mencela diri sendiri'. Mencela sesama muslim, oleh ayat ini dianggap mencela diri sendiri, sebab pada hakikatnya kaum muslimin dianggap satu kesatuan. Apalagi jika celaan itu berkait dengan kedudukan dan kebendaan di dunia. Allah sendiri menyuruh Rasul dan orang-orang yang mengikutinya untuk bersabar atas segala kekurangan orang-orang mukmin. (Lihat QS, 18:28)
***kita tidak boleh mencela orang lain sebab semua mukmin adalah bersaudara,jadi apabila kita mencela orang lain seolah2 kita telah mencela diri kita sendiri dan juga islam.janganlah kita mencela saudara seislam kita sebab bile kita berbuat demikian ia boleh mencemarkan imej agama kita sendiri.

4.
Tarkut Tanabuz
 Meninggalkan panggilan dengan sebutan-sebutan yang tidak baik terhadap sesama muslim. Ini berdasarkan firman Allah swt: "Dan janganlah kamu saling memanggil dengan sebutan-sebutan (yang buruk)." (QS 49:11) Tanabuz dalam bentuk yang paling parah adalah berupa pengkafiran terhadap orang yang beriman. Pada kenyataannya masih saja ada orang atau kelompok yang dengan begitu mudahnya menyebut kafir kepada orang yang tidak tertarik untuk masuk ke dalam kelompok tersebut.
***tidak elok untuk kita memberi gelaran bukan2 kepada orang lain.contohnye orang islam tu baru sekali je minum arak n terus kite gelar dye as kaki botol.and lagi worst lagi bila ade kelompok tertentu which means (Allah gune words kelompok as bukan semua orang islam buat,hanya segelintir)menggelar orang yang x mengikut syariat islam as kafir. klu mcm tu mcm mne dakwah nk smpi.klu tgk rasulullah dlu even tyme dia dakwah n org tolak dakwah dia ckp mcm2 tntg islam pn rasulullah x gelar diorg mcm2.as the fact nabi doa lagi supaya mereka dibukakan hati untuk menerima islam.

5. Ijtinabu Katsirin minadzdzan
di mana Allah swt berfirman: "Wahai orang-orang yang beriman jauhilah kebanyakan dari prasangka, karena sebagian prasangka itu dosa." (QS 49:12) Pada dasarnya seorang muslim harus berbaik sangka terhadap sesamanya, kecuali jika ada bukti yang jelas tentang kesalahan tersebut.

6. 
Adamut Tajassus
Tidak mencari-cari kesalahan dan aurat orang lain. Perbuatan ini amat dicela Islam. Allah swt amat suka bila kita berusaha menutup aib saudara kita sendiri. Firman Allah swt: "Dan janganlah kamu sekalian mencari-cari kesalahan (dan aurat) orang lain." (QS 49:12)
***why aurat??
aurat tu bnde yg kte x blh tgk aurat tu adalah bahagian peribadi setiap org

7. Ijtinabul Ghibah
 *Allah swt menegaskan: "Dan janganlah kamu sekalian menggunjing sebagian lain.Sukakah salah seorang di antara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati?..." Ghibah sebagaimana yang dijelaskan Rasulullah saw adalah menceritakan keburukan dan kejelekan orang lain. Ketika seseorang menceritakan kejelekan orang lain, maka ada dua kemungkinan yang terjadi. Pertama, jika yang diceritakannya benar-benar terjadi maka itulah ghibah. Kedua, jika yang diceritakannya itu tidak terjadi bererti ia telah memfitnah orang lain. Begitu besarnya dosa ghibah, sampai Allah SWT menyamakan orang yang melakukannya dengan orang yang memakan bangkai saudaranya sendiri. 
*Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a, bahwasanya Rasulullah saw. bersabda, "Tahukah kalian apa yang dimaksud dengan menggunjing?"Para sahabat menjawab, "Allah dan Rasul-Nya yang lebih mengetahui." Beliau bersabda, "Engkau menceritakan saudaramu tentang sesuatu yang ia benci." Dikatakan, "Bagaimana pendapatmu apabila apa yang aku katakan memang ada pada dirinya?" Beliau menjawab, "Apabila apa yang kamu katakan itu memang ada pada dirinya bererti engkau telah menggungjingnya dan apabila apa yang katakan itu tidak benar bererti kamu telah memfitnahnya," (HR Muslim [2589]).
***mengunjing adalah menceritakan perihal org lain,ckp psl org- klu kte brckp psl org hnya ade mengumpat atau fitnah
***ghibah tu mengumpat

Tuesday, July 20, 2010

oreo

dear journal,

y did i wrote oreo as the title???hahaha..act im eating oreo ryte now..i luv oreo very much..so yummy..hehehe..act im studying handoutai ryte now.gosh..the content of ths subject is very2 details..huish.nothing to write here act..mmmm..recent nye weather sooo hot..rather being outside i luv to stay in the house with my missy aircond and lil cutie stand fan..hehehe..when i go outside im feeling dizzy plus rse nk demam .:(so better staying at house ryte??ehe..okee ..till my hand meet this keyboard again to type anything here again.till then~~
luv:sohair kausar

Thursday, July 8, 2010

haloo!!

dear journal,
exam is around the corner..so what are we waiting for?cmon lets start our engine~~yeah study n do revision.ouhhh..mr lazy lazy plis pliss get out from myself!im begging u..hahaha.seems so funny begging for our laziness to get out form our way..but to avoid laziness no one else can do it,unless u urself struggled to wipe it away..hurmm..let us pray to Allah The Almighty to avoid us from laziness,n so we can study well..remembered back why did we were sent here..of course to pursue our studies here..so,study2!!!yeahha!

Friday, June 25, 2010

iAllah there will be no more heart feeling~

hye my journal..da lme ye xtulis..
urmm what am i going to babble here?
dush.this week i am in an unstable condition..guess what?haaa..its because of my stupidity behavior..im not going to write bout it..but today ive told all about this story to my mom..she said u got to endure with all this things.once u work n hv own family u will face much more n unpredictable challenges..btul jugak kn??sigh~one more thing that i told my mom..i told her yg sy sgt pelik dan hairan kenape org suke buat muke kat kite.padahal kite ni xde la nk wat muke dgn org  dan xde la nk cari masalh dgn org tersebut.skema gile ayat.but mybe my just feeling yg cepat sgt terase dgn org..yeah i admit that some people will not terase dgn org as she thinks mls nk terase2 sbb wasting time n so on..but its okay i got to accept it,bile da kje nati mcm mne la eh.lg bnyk terase2 kne tegur dgn bos sume tu .am i right??so i got to be positive eventhough i admit i cried when some people do that to me.but its okay we cant changed others but we ourselves should accept them as they are..in this world there are some people make bad things to others.normally when others do this thing to us and yeah automatically we will get angry to them..atarimaedesyo~as for me ikut org jugak la,if me i will get angry for a while because i really hate when i got angry to others.. once i got angry, people around me will also terkena jugak..so i dun want to be in this situation..n i dun want others to be in this situation too.
enough2 with the problem i faced here.its not studies probs but others..just a tiny prob which is feeling..grrr..i hate this.terase dgn org la ape la..tlg la sohair be more positive.n terime sume org dgn baik even dye they did make us unsatisfied about sumthing~~
in doing good things and respecting people, we should applied both to all not to certain people..
sohair ::
1>you should be more matured in every action that you take.
2>no more heart feelings,be strong
3>do good things to all
4>mak pesan sume masalah yg ayong faced skrg xde la besar sgt,be strong dear~
i dun know what am i babbling about..rse cam haywire je cite ni~~ok daa~

Thursday, June 24, 2010

THE CLIMB~

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what?s waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they knock me down but
No I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on, cause

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

Friday, May 28, 2010

short story line

ive just read a short storyline just now.here it goes,
she watched him go. shedding tears as she thought "why oh why"...he turns back and she reads his lips say " i have to do this, i will be back i promise".now she stands and watch's for her love to come back and thinking "will i ever see him again" . the wind blows and a whisper come from the air saying "we will be together soon". "i love you".cehh,pe merepek ni.lala~


luv:sohair kausar

Thursday, May 13, 2010

tanpaMu

Resah dan gelisah ku rasa
Hidup penuh pancaroba
Roda masa pantas berputar
Menduga iman di dada
Daku yang lena dan terleka
Tenggelam di lautan dunia
Kabur pandangan mataku
Pada nikmat yang menggunung
Mendustakan kurniaanMu
Tiba murkamu menghukum
Keangkuhanku kian hancur
Lantas ku jatuh dan tersungkur
TanpaMu kasih (Oh Kekasih)
Ku tak berdaya (Ku terpedaya)
Hilang punca dan arah (Pada helah dusta dunia)
Hanyut alpa di arus bergelora
Kasih (Oh Kekasih)
Daku derita (Tangisku hiba)
Lemah dalam sengsara (Dan mengalir oh air mata)
Jiwa dan tubuh kepedihan
Terseksa, terhukum
Menanggung kifarah dariMu

Telah ku lalui semalam
Jalanan kelam dan suram
Lampaui batasan insan
KeagunganMu kulupakan
Rahmat dariMu kudambakan
KeampunanMu kupohonkan
Tuhan, ku tak berdaya
Tempuh segala
Tanpa kasihMu
Hatiku ini merindu
Sinar cintaMu Yang Agung
Pasrah merayu redhaMu
Ampuni dosa-dosaku
Rahmat dariMu ku dambakan
KeampunanMu ku pohonkan

Saturday, May 8, 2010

today's list

   dear jounal,                                                         
                                               today's list
                   >>report
                   >>meal
                   >>tsuyama
                   okey,thats all for today!
luv:
sohair kausar

Thursday, April 29, 2010

selamat hari jadi kepada husyira al-husna,nurul ashikin dan nurul hanis azhan



dear journal,
kepada husyira al-husna,nurul ashikin dan nurul hanis azhan,heppy brfday my dear friends.hope allah will blessed u in whatever you do,and also here in and here after.
1>nurul ashikin

2>husyira al-husna

3>nurul hanis
                                             
luv,sohair kausar

Wednesday, April 28, 2010

reminiscing the moment

dear journal,
i havent wrote anything ryte for a so looooong tyme..but still i dont know what to write here..i go so much to tell u,but still my laziness keep conquered me for such ages.hua3..what am i talking here..sigh..yeah..here i come.with all this strength i will write a little bit about what had happened in the past..
1>having final semester in jad.Alhamdulilah i graduated as diploma student.i was so happy at that tyme.and didnt believed that i had already got my diploma..on graduate day, thanks mama..i got a beautiful bouquet from you.love it.
2>back home to perak.since i hve bought all my stuffs,i started packing my luggage.at that time my sadness to leave family to pursue my study abroad didnt come yet.instead happiness keep coming around myself.i also met my relatives and my neighbours.seeking for forgiveness on what have i done to them.
3>booking hotel.my father asked my to book the hotel by myslf..guess what??i cant speak english very well..what a shame.huhu..since i started studying at jad english was no more in used..i gave back the phone to my father and finally he did all..
4>on the way to concord sepang.there,i my sadness had come..soooooo sad..on the next day,we went to the airport,i saw my friends come to sent myself and friends off.thanks sizukk for coming all the way from kl.hehehe..fisrt we have to weight out luggage..guess whatt?my luggage=over weight.what should i do.hahah..my father just put away the unnecessary thing in my hand luggage.hehehe.quite heavy.then,we got to assembled at one place.our sponsorship gave a short briefing.after that,we were given 15 mnutes to meet our relatives and friends.what a short time.heh.i started crying when i hugged all my family members..waaaa...so saddd.cant expressed thru word how sad i was at that time.my parents gave me a lot of advices.
5>still crying on the plane.about 6 hours our palne landed safely at narita airport.then we went to hachioji seminar house by bus.so cold outside..huhhuhu..there,we had such a wonderful time with our friends..after all we didnt if we can meet each other again.we were separated at 15 universities here.most of them are in tokyo.we had such a great time being together.we hanged out together.nabila syikin hanis i missed u guys so much.and i missed my girlfriends too..there we went to akihabara a.k.a akiba,minami osawa lots of outlet store,n much more.heheheh..
6>after a week here,yamaguchi,okayama,ritsumeikan and kinki people got to go out first from the hachoji seminar house.sad moment came again.soooo sad..i cried like.i didnt know how to expessed here.we hugged each other.from there we went to shinkasen station by train.from there we took the shinkansen to go to our own places.huhuhu.in shinkansen i cried again .this time because i cant meet my sweet friends again.//no more laughter//no more shasha//no more staying up together to finish up our//happyou//report and//shukudai.>>no more papa wada a.k.a wada sensei .i love to do the 7 segment project.it wast so interesting,thou,it was quite mendou with lots of wires around me,i do like it .i and my partner got to do our project for the second time as only number 1 and 8 shika deteinai..i like>>mizuno sensei's subject so much. i love denjiki and denki kairo subject so much.sensei i got all A's in denki kairo for the past three years.thanks so much.denjiki too..thanks sensei.and i like the way he taught.>> karino sensei,graduated form todai.youre excellent lecturer.>>yasuda sensei you teased me saying that i didnt like your lesson because i like to sit at the back.hehehhe..i do like your lesson but at the same time it is easier for me to eat candy bread and some kuih and also chitchat with nabila.hahaha.so sorry sensei..>>yamashita sensei you checked my application letter a.k.a gansyo very well..ehehe.>>noguchi sensei,>>mika ishibashi sensei>>mori sensei>>sakurai sensei>>yaegashi sensei=our programming lecturer+so handsome>>takahashi sensei>>miyahara sensei=seigyo kogaku/control engineering,i love this subject>>ueno sensei=sugaku 1,2,3,4>>arbaain sensei=kami kuruma+robocon project>>ishimatsu sensei=our line tracer project+robocon project>>onuma sensei>>and so on..da x igt sangat name sensei.gomen ne!
7>here we come at okayama.we were invited by our senior.then we went to our house.we were so tired.we stayed overnight at kak ijat's house.thanks to you.next day we went to buy our things for our house.we bought curtains.kitchen stuffs,futon and so on.thanks senpai for helping us out.i will write more about our new place here,okayama.

till then,
luv,sohair kausar

Sunday, February 21, 2010

pohon hidayahMu

Ya Allah,aku memohon petunjuk hidayah darimu.jangan dipesongkan iman ku sesudah aku dikurniakan petunjuk hidayah muYa Allah.aku memohon ketetapan iman darimu Ya Allah..

Sunday, January 24, 2010

mika nakashima (orion)

Naita no wa boku datta
Yowasa wo misenai koto ga sou tsuyoi wake jyanai tte
Kimi ga itteita kara dayo, I believe

Iki ga tsumetakunaru kaerimichi ni tada hoshi ga nobiteiru
Tashikameta bakari no awai nukumori sae mo wasuresou
Hito wo suki ni nareru koto ni hajimete kizuita, ima wa

Naita no wa boku datta
Tsunagatta, fuyu no seiza, kono sora ni kietekanai you ni
Mitsumeteitan dayo, I believe

Kajikanda te no hira hanarenu you ni itsu made mo sawareteitai
Tsutaetai kotoba mo kurikaesu noni mada koe ni naranai
Tawainai koto de waratte, yasashiku tsutsumu yo, kimi wo

Nagareboshi, kazoeteta
Kimi to deaeta kiseki ga ima boku ni ikiteiru imi wo
oshiete kureta kara, I believe

Naita no wa boku datta
Yowasa wo misenai koto ga sou tsuyoi wake jyanaitte
Kimi ga itteita kara dayo, I believe

Itteita kara dayo, I believe

Tuesday, January 19, 2010

timetable 4 this week

dear journal,
8.30=surprise 4 brfyday jee,mkn2 cake
isnin selasa=logic gate project(susah but interesting)
rabu=denjiki kuiz
khamis=happyou nihon kenkyu jyunbi
actually bnyk keje kne buat,sebb exam is around the corner je..jeez..bnyk tul bnde kne stdy..till then,nk cntinue stdy denjiki~tata